Categories
Histori

Censusi i popullsisë të Greqisë në 1870… – Sipas censusit 37.598 nuk e njohin fare gjuhën greke por flasin vetëm shqip

Censusi i popullsisë të Greqisë në 1870…

Sipas censusit 37.598 nuk e njohin fare gjuhën greke por flasin vetëm shqip. Shumica e tyre ndodhet në këto Provinca

Atikë, Megaridhë, Thivë, Levadhja, Karistia, Trizina, Korinthia, Nafplia, Patra, Epidauros, Argos dhe Andhros.

Më pas shkruan:
“Sigurisht që ky fakt meriton një kujdes të madh dhe duhet bërë përpjekje, siç është zhdukja graduale apo ndryshimi i kësaj gjuhe nga popullsia/Albanians are 100% Illyrians

error: Content is protected !!