Categories
Histori Kulture Personalitete

Coco Chanel ndryshoi modën me pesë rregulla revolucionare

Coco Chanel ndryshoi modën me pesë rregulla revolucionare

Një pioniere në botën e modës, stilistja Gabrielle Bonero – Coco Chanel, një nga gratë që revolucionarizoi modën.

Edhe pse fundet kanë ekzistuar para saj, Coco Chanel i ka bërë ato standarde. Ajo e konsideroi thjeshtësinë çelësin e elegancës së vërtetë.
Përveç parfumeve dhe kostumeve, Coco Chanel ka ndryshuar modë me këto pesë rregulla revolucionare.

Pantallona femrash

Njëherë e një kohë, pantallonat visheshin vetëm nga burrat, dhe Coco Chanel mendonte se korset në fustane nuk u jepnin grave lëvizshmëri dhe liri të mjaftueshme.
Kështu, në një rast, kur shkoi për të hipur mbi kalë, ajo kuptoi se nuk mund të hipte në fund dhe kështu i hoqi pantallonat nga kalorësi mashkull dhe i veshi.

Fustan i vogel i zi
Ajo donte të krijonte një veshje që mund ta përballojnë të gjitha femrat, të cilat nuk do të kenë nevojë të blejnë vazhdimisht dhe që kur e stërvitin në çdo moment, të duken në modë.
Kështu u krijua fustani i vogël i zi, i cili ka qenë një nga pjesët që “nuk e humb shkëlqimin” që nga prezantimi i tij në vitin 1928.

Fustani i vogël i zi u bë i njohur nga aktorja e madhe Audrey Hepburn. Fustani i zi i vogël mund të vishet gjatë ditës, por edhe për një mbrëmje jashtë, gjithçka varet nga aksesorët.
Bizhuteri kostumesh

Ajo është një grua që është parë shpesh me një tufë perla dhe kristale false. Ajo donte të dizajnonte pjesë që të gjitha gratë mund të përballonin.

T-shirt me vija marine
Ajo shihte peshkatarët francezë që mbanin rroba me vija, kështu që vendosi të prezantojë në modën e grave vija të bardha dhe blu, të cilat më vonë u transferuan në të gjitha veshjet e tjera.Coco ia kushtoi jetën e saj modës dhe dizajnit, ajo kishte rregulla të thjeshta të modës që kanë mbetur të shkruara sot si revolucionare.

Edhe pse ishte një gjeni, ajo u kujtua kryesisht për parfumin Chanel No. 5, i cili u lançua në vitin 1923, si dhe kostumi Chanel i cili përbëhet nga një fund deri tek gjuri dhe një xhaketë./e-universiteti

error: Content is protected !!