Categories
Histori

Me qellim qe te nxitnin antipatine popullore kunder te gjitha feve ne Shqiperi, Enver Hoxha dhe PPSH-ja i konsideroi ato si “dhurata te armikut” – nga Dr. Hasan Bello

Me qellim qe te nxitnin antipatine popullore kunder te gjitha feve ne Shqiperi, Enver Hoxha dhe PPSH-ja i konsideroi ato si “dhurata te armikut” – nga Dr. Hasan Bello

Me qellim qe te nxitnin antipatine popullore kunder te gjitha feve ne Shqiperi, Enver Hoxha dhe PPSH-ja i konsideroi ato si “dhurata te armikut”. Por ai kurre nuk e pranoi se komunizmi erdhi nga Bashkimi Sovjetik dhe Jugosllavia.

Nga njera ane ata e nderonin Naim Frasherin si poetin me te madh te Rilindjes, kurse nga ana tjeter denonin “idealizmin e tij fetar”, duke e shpallur panteist.

Madje, ata retushuan edhe fjalimin historik te Ismail Qemalit te mbajtur me 28 nentor 1912 dhe kur e citonin ate nuk permendnin fjalen “Zot”.

Kjo praktike censurimi u ndoq dhe me Sami Frasherin, Kostandin Kristoforidhin, Sevasti, Parashqevi dhe Gjerasim Qiriazi./Naishtedikur.com/

error: Content is protected !!