Categories
Art Histori Kulture

Nuk më zinte gjumi. Filmat amerikanë i kam marrë zët. Doja të shikoja diçka të mirë. U rrotullova e u rrotullova dhe shkova tek Pallati 176.

Nuk më zinte gjumi. Filmat amerikanë i kam marrë zët. Doja të shikoja diçka të mirë. U rrotullova e u rrotullova dhe shkova tek Pallati 176.

Nuk di sa herë e kam parë. E pashë nga fillimi në fund.

Sa aktorë të mirë kemi pasur.

Jam munduar ndonjëherë të shoh nga këto shfaqjet e sotme teatrore, nuk shihen, aktorë fare të dobët, bëjnë lojë pa jetë.

Edhe arti dramatik u shkatërrua si gjithçka. Nuk di a do t’i vinë më skenës tonë aktorë të tillë.
Përse shkat ërrojmë ne, ç’e kemi këtë mall kim. Nuk është fare kot ajo historia e kalasë së Rozafës. Përveç huqit të shkat ërrimit, aty del në pah edhe një mangësi tjetër e madhe jona, shumica tradhtoi.

E përmenda këtë fakt se shkat ërrimi i pasurisë kombëtare dhe i gjithçkaje të mirë të arritur deri në atë kohë, përveçse na la fukarenj dhe na zhbëri në moral e në karakter, qe dhe tradhtia më e madhe që i është bërë ndonjëherë këtij vendi! (Luan Banushi)/Naishtedikur.com/

error: Content is protected !!