Categories
Histori Kulture Kuriozitete

Pogradeci gjatë Republikës Autonome të Korçës – nga Ledjan Zeqollari

Pogradeci gjatë Republikës Autonome të Korçës – nga Ledjan Zeqollari

Disa të dhëna për popullsinë e Pogradecit gjatë kohës së Republikës së Korçës.

Të dhënat janë botuar në Paris nga Dhimitër Kolovani në vitin 1919, në librin me titull “La question de Koritza” dhe nëntitull “Çështja e Korçës një çështje nderi për francezët që kanë ngritur flamurin shqiptar në dhjetor 1916”.

Ky libër përmban statistika përsa i përket numrit të popullsisë së Pogradeci, fshatrave të tij, përkatësisë etnike si dhe religjoze. Sipas tij popullsia e përgjithshme është 39 840 banorë, nga këta 3 690 të krishterë dhe 36 150 muslimanë. Gjithashtu theksohet se gjithë popullsia e rajonit i përket nacionalitetit shqiptar.

Libri është pjesë e Arkivit të Bibliotekës së Universitetit të Harvardit./Naishtedikur.com/

error: Content is protected !!