Categories
Histori Kulture Kuriozitete

Dita e falënderimeve (Thanksgiving) ; Përse festojnë Amerikanët ditën e sotme

Dita e falënderimeve ose Thanksgiving Day, festohet të enjten e katërt të nëntorit në Amerikë. Dita e falënderimeve u krijua si një iniciativë fetare që njerëzit të falënderojnë Zotin për një qëllim të përbashkët.

Dy rastet e falënderimeve më masive historike janë 1541 falënderimet pas ekspeditës së Franciosco Vasques de Coronado dhe 1777 falënderimet pas fitores së luf tës Revolucionare të Saratogës.

Kjo festë u krijua nga George Washington në vitin 1789.

Tani kjo festë është bërë traditë për të gjithë Amerikanet. Ato mblidhen me familjet e tyre dhe gatuajnë ushqimet si gjel deti, pure patatesh, Byrek me Kungull, Tavë me ushqime të gjelbërta etj.

Kjo është dita kur njerëzit nuk harrojnë të jenë mirënjohës për atë që kanë./Living/

error: Content is protected !!