Categories
Art Histori Kulture

Festivali i Sanremos 1966

Festivali Sanremo 1966 u zhvillua në Sallën e Festivalit të Kazinosë së famshme Sanremo dhe për të katërtën herë radhazi menaxhimi i besohet Mike Bongiorno të cilit i bashkohen Paola Penni dhe Carla Maria Puccini.

Tre mbrëmjet e Sanremo 66 u zhvilluan nga 27 deri më 29 janar dhe u transmetuan njëkohësisht në radio dhe TV.

Në këtë edicion të Festivalit të Këngës Italiane morën pjesë 47 pjesëmarrës , duke sjellë në garë 26 këngëtarët më të mirë. Le të shohim se cilët ishin ata:

Adriano Celentano
Anna Identici
Anna Marchetti
Bobby Solo
Bobby Vinton

Caterina Caselli
Chad & Jeremy
Claudio Villa
Domenico Modugno
Edoardo Vianello

Equipe 84
Franco Tozzi
Françoise Hardy
Gene Pitney
Gigliola Cinquetti

Gino
Gino Paoli
Giorgio Gaber 1964
Giuseppe Di Stefano
I Ribelli – Esordienti

Iva Zanicchi
John Foster
Les Surfs
Luciana Turina
Luciano Tomei

Lucio Dalla
Luis Alberto del Paranà e Los Paraguayos
Milva
Nicola Di Bari
Orietta Berti

Ornella Vanoni
J. Proby
Paola Bertoni
Pat Boone
Peppino Gagliardi

Pino Donaggio
Plinio Maggi
Remo Germani
Ricardo
Richard Anthony

Sergio Endrigo
The New Christy
The Renegades
The Yardbirds
Trio del Clan

Vic Dana
Wilma Goich

Fituesi i këtij edicioni është Domenico Modugno i çiftuar me Gigliola Cinquetti me markën Dio, come ti amo .

Megjithatë, sapo përfundoi Festivali, kënga kombëtare më e dëgjuar ishte ” Askush nuk mund të më gjykojë” nga Caterina Caselli , e cila doli në vendin e dytë.

Këngët në Sanremo 1966

Zot, si të dua – Domenico Modugno, Gigliola Cinquetti
Askush nuk mund të më gjykojë – Caterina Caselli, Gene Pitney
Në një lule – Wilma Goich, Les Surfs
Një shtëpi në majë të botës – Pino Donaggio, Claudio Villa
Një trëndafil nga Vjena – Anna Identici, The New Christy Minstrels

Unë do t’ju jap më shumë – Orietta Berti, Ornella Vanoni
Kurrë kurrë Valentina – Giorgio Gaber, Pat Boone
Më tregoni për veten tuaj – Edoardo Vianello, Françoise Hardy
Tani po – Sergio Endrigo, Chad & Jeremy
Asnjë nga ju – Milva, Richard Anthony

Po të mos ishe këtu – Peppino Gagliardi, Pat Boone
Siç vjen- Remo Germani, Les Surfs
Nata e lamtumirës – Iva Zanicchi, Vic Dana
A la buona de Dios – Rebelët, The New Christy Minstrels Varej
nga unë – Luciana Turina, Gino

Djali nga via Gluck – Adriano Celentano, Trio del Clan
Nuk mund të të besoj – Franco Tozzi, Bobby Vinton
Të dua – Anna Marchetti, Plinio Maggi
Karta fituese – Gino Paoli, Ricardo
Ajo po më pret – Nicola Di Bari, Gene Pitney

Paff… Bum – Lucio Dalla, The Yardbirds
Për këtë të dua – Giuseppe Di Stefano, PJ Proby
Kur të shkoj në breg- Luciano Tomei, Luis Alberto del Paranà dhe Los Paraguayos
Këtë herë – Bobby Solo, The Yardbirds

Nëse kjo valle nuk mbaron kurrë – John Foster, Paola Bertoni
Një ditë do të më kërkoni – Equipe 84, The Renegades/Na Ishte Dikur

error: Content is protected !!