Categories
Kulture

Justina Aliaj “Jam një vajzë”, 1968

Jam nje vajze
Vajze e thjesht
Vitet skan rendesi
Shoqe emrin e kam shpesh
Me ju jam gjithnji

Skam asgje qe mua me dallon
Floket syt e zinj
N’gjoks kam zemren medaljon
N’kominoshe gri

Jam nje vajze vajze e re
Jam e lumtur sot
Fjale e madhe fjale e re
Me gezojne mua fort

Jam e qeshur dhe e lire
Jeta me gezon
Por sjam vetem une e tille
Por gjith shoqet sot

Me an t’fjales ngrihem lart
Lodhjen nuk e di
Dhe ne jete pa frik cdo hap
Hedh me krenari

Me kerko ti djale zemren o
Jo nuk dua fjale
Me kupto pra ti mendimet o
Dhe arrin ne gare

Jam nje vajze vajze e re
Jam e lumtur sot
Fjale e madhe fjale e re
Me gezojne mua fort

Jam e qeshur dhe e lire
Jeta me gezon
Por sjam vetem une e till
Por gjith shoqet sot

Jam nje vajze vajze e re
Jam e lumtur sot
Fjale e madhe fjale e re
Me gezojne mua fort

Jam e qeshur dhe e lire
Jeta me gezon
Jo sjam vetem une e till
Por gjith shoqet sot

error: Content is protected !!