Categories
Art Kulture Personalitete

Kujtojmë sot 87 vjetorin e lindjes të aktorit Qemal Mehmeti. Nderim dhe respekt për figurën e tij!

Kujtojmë sot 87 vjetorin e lindjes të aktorit Qemal Mehmeti. Nderim dhe respekt për figurën e tij!

Qemal Mehmeti ( Shkodër me 04.01.1935/ Durrës, 29.03.2002).

Pas mbarimit të Institutit të Lartë të Arteve, caktohet në Kavaje, në pallatin e kulturës si udhëheqes artistik. Ka dhënë kontribut të rëndësishëm për ecurinë dhe rritjen cilësore të jetës kulturore e artistike, në formimin e grupeve artistike të ndërrmarjeve, të aktorëve dhe këngëtarëve të rinj të qytetit; në organizimin, regjinë dhe vënien në skenë të shumë shfaqjeve, koncerteve për femijë dhe të rritur.

Si aktor ka interpretuar në disa filma duke i dhuruar publikut emocjone me personazhet e spikatur.

Postimi origjinal:

error: Content is protected !!