Categories
Kulture Kuriozitete

Kutiyama, gruaja që mësoi të shkruajë e të lexojë në moshën 104-vjeçare

Kutiyama, një grua 104-vjeçare në shtetin jugor indian të Kerala, ka dashur gjithmonë të shkojë në shkollë. Për shkak të martesës së hershme dhe fokusit te familja, nuk ka mundur. Por ëndrra e saj u bë realitet kur më në fund mori mundësinë për t’u bashkuar me një program arsimimi të sponsorizuar nga qeveria.

Në moshën 104-vjeçare, ajo mësoi të lexonte dhe të shkruante. Ajo arriti të marrë 89 nga 100 pikë nga testi i shkrim-leximit. Siç thotë ajo, donte të bëhej mësuese, por kjo nuk ndodhi pasi nuk shkoi në shkollë. “Gjithmonë kam dashur të studioj, por nuk e kam bërë kurrë sepse po bëja detyrat e shtëpisë.

Vëllezërit e motrat e mi gjithashtu nuk shkonin në shkollë. Unë isha 16 vjeç kur prindërit e mi më martuan. Kam punuar shumë në shtëpi, nga mbledhja e barit deri tek ushqyerja e bagëtive. Kështu që nuk mund të shkoja askund dhe nuk mund të shkoja në shkollë”, tha ajo./Abcnews.al/

error: Content is protected !!