Categories
Histori Kulture

Në fillim të verës” u shpall filmi më i mirë në Festivalin e parë të Filmit Shqiptar – prill 1976

“Në fillim të verës” u shpall filmi më i mirë në Festivalin e parë të Filmit Shqiptar – prill 1976.

Autori i skenarit Peçi Dado u nderua me çmimin e Republikës të klasit të parë për këtë film dhe filmin televiziv “Udha e shkronjave”.

Aktori Sandër Prosi – AP – u nderua me Çmimin e Republikës të Klasit të parë për rolin e Jaho Labit dhe me kupën e Festivalit të parë për Filmin Shqiptar.

Po kështu, në këtë festival u nderuan me çmim të veçantë piktori Astrit Tota si dhe aktorët Elida Cangonji për rolin e Verës, Astrit Çerma për rolin e Shpëtimit dhe Lazër Filipi për rolin e Shaqo Bregut.

Burimi: Artistet Shqiptare

error: Content is protected !!