Categories
Kulture

“Nëntori i zemrave tona’’, aktiviteti i Lidhjes së Mësuesve Shqiptarë në Greqi

Me rastin e Festave të Nëntorit, më datë 28 nëntor Lidhja e Mësuesve Shqiptarë në Greqi, organizoi në platformën Zoom, aktivitetin festiv ‘’Nëntori i zemrave tona’’ me pjesëmarrjen e kurseve të mësimit plotësues të gjuhës shqipe në Greqi.

Kryetari LMSHG-së, z. Pjerin Lleshi, në fjalën e tij përshëndetëse, ndërmjet të tjerave theksoi rëndësinë historike të festimit të festave kombëtare nga shqiptarët në mërgatë dhe përgëzoi mësuesit e kurseve të mësimit plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare për përkushtimin e tyre edhe në kohë pandemie.

“Edhe këtë vit, fëmijët na ngazëllyen e na mbushën zemrat me krenarinë kombëtare me kostumet popullore, recitimet, këngët dhe interpretimin e tyre.

Na nderuan në këtë aktivitet me praninë dhe fjalën e tyre përshëndetëse: -znj. Joneda Dodaj Oficere Koordinuese për Diasporën pranë Ambasadës së Republikës së Shqipërise në Athinë, -z. Nuhi Gashi, ish Zyrtar i Parë i Arsimit për Diasporën në Kosovë, -znj. Anila Velaj, ish Kryetare e LMSHG-së, – z. Vaxhid Sejdiu, Kryetar i Këshillit Koordinues të Arsimtarëve për Diasporën, – z. Ermal Sulaj, Kryetar i Komunitetit Shqiptar në Greqi, -znj. Olimbi Velaj, Drejtoreshë e Departamentit të Letërsisë pranë Fakultetit të Edukimit ‘’Aleksandër Mojsiu’’ Durrës, – znj. Miradije Berisha, Kryetare e Shoqatës së Mësuesve ‘’Naim Frashëri’’ Vjenë , Austri, – z. Dritan Mashi, Anëtar i Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë, Itali, -znj. Drita Gjongecaj, Drejtuese e shkollës ‘’Children of the Eagle’’ New York, Amerikë, -z. Hazir Mehmeti, Kryetar i Lidhjes së Shoqatës dhe Krijuesve Shqiptarë ‘’Aleksandër Moisiu, Vjenë,Austri, -z. Bledar Mile, Drejtor i Qendrës Kulturore “Shtëpia Shqiptare Porta’’ thuhet në njoftimin e Lidhjes së Mësuesve.

Gjithashtu organizatorët kanë falenderuar për pjesëmarrjen edhe

kurset e mësimit plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare që funksionojnë në Greqi :

-Kursi ‘’Frang Bardhi’’, me mësueset Jerida Kulla, Klarita Selmanaj.

-Kursi pranë ‘’Shtëpia Shqiptare Porta’’ me mësueset, Alma Zekollari, Kristina Roshi, Eriketa Qorlazja, Renata Durro.

-Kursi i Rrjetit të të Drejtave të Fëmijëve, me mësuese Lira Ndrio. -Kursi i Kavallës me mësuese Valbona Mara.

-Kursi i LMSHG-së me mësuesit Pjerin Lleshi, Entela Konti, Mimoza Hida, Marjana Gjini.

-Kursi i Katerinit me mësuese Majlinda Lipi.

-Kursi pranë shoqatës ‘’Progresi’’ Selanik me mësuesit Eva Paloka, Arjan Polisi, Merita Ymeri, Violeta Skopeci.

-Kursi i Rrethimnos ‘’Frang Bardhi’’ me mësueset Edlira Velaj, Arlinda Cala, Fatmira Gjoka.

-Kursi pranë organizatës ‘’Jeta’’ Athinë, me mësueset Boralda Petromilo Papajani, Manjola Xhajanka Kursi i Nea Smirnit me mësuese Elsa Bode

-Kursi i Salaminës me mësueset Enilda Progmi, Luiza Muho, Luljeta Kubati.

-Kursi i Korinthit me mësueset Alma Xhoxhaj, Mirela Vasili, Leonora Lika.

error: Content is protected !!