Categories
Kulture

Një nga historitë më të bukura të dashurisë të ekranit të madh “Shamikuqja”

Bazuar në romanin best-seller të Cengiz Aytmatov dhe në filmin hit të 1978, i cili bëri xhiron në kinematë botërore

Një nga historitë më të bukura të dashurisë të ekranit të madh. Bazuar në romanin best-seller të Cengiz Aytmatov dhe në filmin hit të 1978, i cili bëri xhiron në kinematë botërore duke fituar zemrat e miliona njerëzve dhe duke fituar disa çmime ndërkombëtare.

Një nga historitë dhe filmi më i dashur për publikun shqiptar në vitet ‘80 me personazhe mite si Iljazi dhe Asje! Muzike e njohur, nostalgji e padiskutueshme, personazhe mite, jemi duke folur pikërisht për prodhimin me te fundit turk “Shamikuqja”.

Dy aktorët simpatikë Turkan Soray në rolin e Asjas (shamikuqja) dhe Kadir Inanir në rolin e Iliazit nuk e humbin bukurinë e tyre edhe pse në një moshë të brezit të tretë.

Aktorët simpatikë janë përkatësisht Turkan Sorey 73 vjeç dhe Kadir Inanir 69 vjeç./Na Ishte Dikur

error: Content is protected !!