Categories
Histori Kulture Kuriozitete

“Rrotat e makinerive primitive dhe rrota e civilizimit” – nga Ledjan Zeqollari

“Rrotat e makinerive primitive dhe rrota e civilizimit” – nga Ledjan Zeqollari

“Rrotat e makinerive primitive dhe rrota e civilizimit”

Kështu titullohet kjo foto e realizuar nga fotografi francez Auguste Leon në Shqipërinë e vitit 1913. Me të drejtë autori e ka quajtur kështu këtë imazh ku dallohet një qerre me rrota, të cilat janë mveshur nga balta, si dëshmi e një mjeti të vjetër sa vetë njerëzimi.

Gjithashtu edhe nje karusel prej druri i cili për kohën duhet të ketë shërbyer si një mënyrë argëtuese mjaft luksoze.

Koleksioni fotografik Albert Kahn, Paris./Naishtedikur.com/

error: Content is protected !!