Categories
Kulture

Vajza ime e dashur, nuk uroj që të jesh si unë, por më e mirë se unë

Dhe të uroj të mësosh nga gabimet e asaj nëne që tani të duket perfekte. Thyej rregullat sa më shumë dhe bëhu më e mirë se unë

Ka gjëra që nuk shpjegohen dhe një nga këto është dashuria e pamasë që kam për ty, bija ime. Ajo që lindi nga zemra ime dhe që në një kohë të shkurtër u përhap edhe në shpirt dhe përfshiu të gjithë muskujt e trupit tim. Dhe është e mahnitshme që kjo më ndodhi kur nuk të kisha parë ende. Por ndjeva se po rriteshe brenda meje dhe kjo mjaftoi, që unë të filloja të krijoja atë që do të ishte lidhja e fortë dhe e përjetshme që na bashkon sot.

Duke u rritur do të të mësoj gjithçka që di për botën, gjithçka kam mësuar duke udhëtuar, studiuar dhe eksploruar atë botë që më duket më pak e frikshme pasi je me mua. Por e di gjithashtu se do të vijë dita kur, pa e kuptuar fare, do të jetë radha ime të mësoj nga ti.

Sepse nëse ka një gjë që shpresoj për të ardhmen tënde, ajo është të mos jesh si unë, por më e mirë se unë. Dhe e di që tani nuk është e imagjinueshme që ti të bëhesh diçka tjetër përveç meje, sepse kur shikojmë në pasqyrë reflektimet tona bashkohen. Sepse më ngjan mua. Buzëqeshjet e tua, sytë, lëvizjet e tua madje edhe ai personazh që çdo ditë del gjithmonë më ngjan me mua.

Dukesh si unë kur më kërkon të jem në gjendje të vesh rroba dhe bizhuteri për të kënaqur etjen time për vanitet, ndërsa më shikon sikur më thua se dëshiron të bëhesh po aq e bukur sa unë, mamaja jote.

Rebelja e vogël i zemrës sime që i përballon pa frikë sfidat që gjen në atë mikrokozmos të moshës tënde, e vërteta që të thashë është se jam unë që do të doja të të ngjaja. Do të doja ta bëja për zgjuarsinë tënde që, pavarësisht moshës, tashmë e di që do të më krijojë shumë probleme.

Dhe e di që të tjerët do të kenë frikë nga ti, sepse njerëzit e fortë dhe të vendosur trembin. Por ji gjithmonë krenarë për veten, për gabimet dhe dështimet e tua dhe mëso prej tyre. Në vend të kësaj, do të jetë detyra ime të të mësoj lirinë dhe ta mbash atë gjithmonë fort me çdo çmim.

Për të mos bërë gabimin tim dhe të vajzave, që prej vitesh janë detyruar në role që nuk u takonin vetëm pse dikush tjetër kishte vendosur që të ishte kështu. Dhe në vend të kësaj, bija ime, unë do të të mësoj se është e jotja fuqia për të hyrë direkt në të gjitha rolet që dëshiron dhe për t’i lënë ato në çdo kohë, në mënyrë që asgjë dhe askush të mos të qepë mbi ty një etiketë që nuk të përket.

Të uroj të duash të gjitha gjërat e mrekullueshme që i përkasin kësaj bote dhe të gjithë njerëzit që e popullojnë atë, pavarësisht gjinisë, orientimit fetar apo origjinës. Sepse dashuria nuk njeh kufij.

Dhe të uroj të mësosh nga gabimet e asaj nëne që tani të duket perfekte. Thyej rregullat sa më shumë dhe bëhu më e mirë se unë./Bota.al/

error: Content is protected !!