Categories
Kuriozitete

Përse na lotojnë sytë kur jashtë është ftohtë? Ja arsyeja

Kur temperatura jashtë është minus, sytë tanë nuk ndalojnë së lotuari. A keni menduar ndonjëherë pse po ndodh kjo? Ka një arsye.

Reagim natyral?

Oftalmologu James Oran shpjegoi se era dhe lagështia e ulët e ajrit bëjnë që sytë tanë të lotojnë.

Në fakt është një reagim i trupit tonë që përpiqet të sigurojë që ne të shohim sa më mirë dhe që shqetësimi i shikimit në temperaturën e jashtme minus të jetë minimal.

Përveç temperaturës, lagështia dhe drita gjithashtu luajnë një rol nëse sytë tanë do të mbushen me lot kur dalim jashtë.

Reflektimi i dritës në dëborë i bën sytë tanë më të ndjeshëm. Oftamologu thotë se nuk është keq të mbani gjithmonë me vete syze që do t’ju mbrojnë sytë kur është e nevojshme.

Ai gjithashtu sugjeron që nëse keni sy të ndjeshëm, vendosni lot artificial para se të dilni jashtë në temperaturën minus./Noa/

error: Content is protected !!