Categories
Histori Personalitete

“I premtova Zotit se nuk do të merrja asnjë qindarkë nga të varfërit dhe se do të jetoja një jetë në shërbim të njerëzve të çdo kulture apo feje” – Muhamed Mashali

Nga Florim Beqiri

Muhamed Mashali (kam shkruar për të më herët) u emërua personi i vitit në Egjipt – një mjek që trajtoi qytetarët më të varfër të Egjiptit plotësisht pa pagesë për 50 vjet.

Mashali u nda nga jeta vitin e kaluar në moshën 76 vjeçare dhe është interesant fakti se ai në një zgjedhje presidenciale kishte një milion vota, pa u kandiduar, përkatësisht populli i ka shkelur të gjithë kandidatët politikë dhe i ka shkruar emrin. Ja fotot e mjekut në vendin e tij të punës.

Ai kalonte 12 orë në ditë në klinikë dhe merrte 30-50 pacientë në ditë. Përveç faktit se përballë ambulancës së tij çdo ditë kishte një kolonë njerëzish, njerëzit i afroheshin në rrugë dhe ai u jepte këshilla mjekësore. Dr. Muhamed Mashali nuk ka pasur kurrë makinë dhe as telefon. Ai eci nga shtëpia në zyrë.

Kur një i pasur mësoi për historinë e tij, ai i dha atij 20,000 dollarë, një makinë dhe një apartament në qytetin e tij, por një vit më vonë, pas kthimit të tij në Egjipt, i pasuri mësoi se një mjek kishte shitur një makinë për të ndihmuar të varfërit. pacientët dhe blenë pajisje të reja mjekësore. .

Kur Muhamed Mashali u diplomua nga Fakulteti i Mjekësisë në Kajro në vitin 1967, ai tha pse donte të sakrifikonte për të mirën e të tjerëve:

“Babai im sakrifikoi jetën për të më bërë mjek. Pastaj i premtova Zotit se nuk do të merrja asnjë qindarkë nga të varfërit dhe se do të jetoja një jetë në shërbim të njerëzve të çdo kulture apo feje”./Naishtedikur.com/

error: Content is protected !!