Categories
Art Kulture

Pierino kundër të gjithëve – “Pierino contro tutti”

Pierino contro tutti është një film i vitit 1981 me regji nga Marino Girolami, i cili e sheh aktorin Alvaro Vitali duke bërë debutimin e tij si protagonist. Ky film është i pari i një trilogjie që përfshin gjithashtu filmat Pierino godet përsëri dhe Pierino medico della Saub, të tre filmat janë më të mirët e Pierino-s, sigurisht filmat më të famshëm.

Historia ka të bëjë me Pierinon, një djalë i vogël që ngatërron dhe i pëlqen vërtet të bëjë shaka me këdo që i afrohet. Ndër personat më të shënjestruar nga Pierino është mësuesja e tij Miss Mazzacurati, një grua me një karakter shumë të egër që donte të bënte me çdo mënyrë profesorin e edukimit fizik.

Pas një përgjigjeje tjetër vulgare ndaj Mazzacuratit, Pierino përjashtohet nga klasa dhe për t’u hakmarrë ai krijon një shaka në të cilën fillimisht e bën mësuesin të urinojë mbi veten e tij dhe më pas për t’i dhënë fund shakasë ai thyen krahun duke i prerë karrigen.

Fatkeqësisht falë kësaj shakaje, Mazzacurati lëndohet dhe duhet të mungojë, në vend të saj vjen një mësuese e re, zonjusha Rizzi e re dhe tërheqëse që e bën Pierinon të dashurohet marrëzisht.

Megjithatë, Pierino duhet të përballet me profesorin e tmerrshëm Celani, i cili synon të fitojë mësuesen e re. Kështu nis një sërë batutash që e çojnë mësuesin e edukimit fizik në thyerjen e këmbës dhe e dërgojnë Pierinon përpara drejtorit të shkollës, i cili e fal duke i kërkuar një gjest të mirë si përgjigje.

Me këtë kërkesë, në vend që të bënte një gjest dashamirësie, Pierino dërgon drejtorin dhe të gjithë profesorët e tjerë në atë qytet.

Filmat e Pierino janë konsideruar gjithmonë të bukur, megjithatë ky film në sezonin 1982-1983 arriti të vendoset në vendin e 15-të në listë, duke fituar rreth 10 miliardë lireta./Na Ishte Dikur

error: Content is protected !!