Categories
Thenie

“T’bana bir, me hjekë mirë; m’dole dreq me hjekë keq” – Shkodrane

Shkodra është një prej qyteteve më të kahershme të Shqipërisë, me një histori banimi mijëvjeçare në qytet dhe krahinë, shkruan Gazeta Metro.

Foto: Terenc Pepa

Qyteti historik me pamje piktoreske ofron shumë gjëra të mira dhe akomodim të lirë, shtrihet në brigjet e liqenit me të njëjtin emër dhe poshtë kodrës së Kështjellës së Rozafës është sot një ndër qytetet me kulturën dhe historinë më të veçantë në veriun e Shqipërisë.

Më poshtë ju sjellim 6 thënie interesante shkodrane:

1. Lype – s’ta japin; merre – s’t’thojnë gja.

2. Grueja asht si gjarpni nën jastek.

3. A ke pa me fjetë?

4. T’bana bir, me hjekë mirë; m’dole dreq me hjekë keq.

5. Kur s’ke pula mos ban “ish”.

6. Zoti të dhashtë bereqet n’tru!

error: Content is protected !!