Categories
Thenie

Ndodh shpesh që vlerën e një momenti ta kuptojmë vetëm kur mbaron dhe kthehet në kujtim…

Mos akuzo njerëzit për zhgënjimet e tua, akuzo vetveten që ke pritur shumë nga njerëz që s’duhej të prisje asgjë…

Një plak i mençur dikur tha: Nëse nuk je i lumtur vetëm, atëhere nuk do të jesh kurrë i lumtur në një lidhje. Krijo jetën tënde fillimisht dhe pastaj ndaje atë me dikë tjetër..!!

Shiu bie kur retë s’e mbajnë dot më peshën. Lotët bien kur zemra s’e mban dot më dhimbjen…

Instikti i njeriut është të shpresojë edhe kur është i sigurtë se është i pashpresë.

Çdo fëmijë që lind, i sjell botës lajmin që Zoti nuk është akoma i lodhur nga njerëzit.

Të presësh nga njërëzit të sillen mirë me ty, sepse ti sillesh mirë me ta, është njësoj sikur të presësh nga një luan mos të të hajë, sepse ti nuk e ha atë…!

Kur njerëzit janë bërë për njëri-tjetrin, s’ka rëndësi sa larg janë. Zoti do ta gjejë një mënyrë që t’i bashkojë.

Të kuptosh dikë nuk është e lehtë; ja pse disa preferojnë të gjykojnë, të drejtojnë gishtin në vend që të zgjasin dorën…

Photo: Praveesh Palakeel
error: Content is protected !!